Proefkaart

Recepten

Verkooppunten

Elyssia Pinot Noir

Het maken van de basiswijn

De Pinot Noir variëteit, met een vleugje Trepat, is het hoofdbestanddeel voor de basis wijn van deze cava. Wij oogsten de pinot Noir in de tweede helft van augustus. Het is een druivensoort met een lage tanine structuur, niet bijzonder vol van smaak maar elegant fruitig van smaak. Deze druiven worden verbouwd op ons Mas Bernich landgoed, in het dorp Masquefa dat in de Hoog Penedès ligt.

Het Mas Bernich landgoed beslaat 92 hectaren, waarvan 15 hectaren Pinot Noir worden teruggesnoeid tot Double Cordon-Royat. De bodem is zanderig krijt en de wijngaard heeft een gemiddelde jaarlijkse regenval van 550 liter per vierkante meter. De wijnstokken zijn gesnoeid tot 27.000 trossen per hectare om de productie te beperken tot 6.500 kg per hectare, zodat de verschillende aroma’s en de elegante structuren die eiegn zijn aan deze druif variëteit worden behouden.

Wijn maken

Pinot Noir: wordt ‘s nachts mechanisch geoogst om de delicate aroma’s te behouden. De druiven worden gedurende 5-6 uur geweekt in de pers voordat ze geperst worden; gevolgd door een statische decantatie voordat de fermentatie met speciaal geselcteerde gisten plaats vinst in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 16-18 C.

Mixen

Pinot Noir

Proefnotities

Levendige roze framboos, vol van kleur. Een levendige ruime mousse, met een volle kroon. Dit is een cava vol intense zomerse rood fruit aroma’s – zomer rambozen, rode bessen en kersen.

De smaak is net zo fruitig, rijp, aantrekkelijk en aanlokkelijk, met een prachtig gebalanceerde zuurgraad en een lange aangenaam verfrissende afdronk.

Analyse

Alcohol: 12% vol.
Totale zuurtegraad: 3,70 g/l
Dosering: Brut 9 g/l

Rijping

Minimum 10 maanden in de fles

Beschikbare formaten in cl

75

Download de infosheet
CHOCOLADE MOELLEUX Meer lezen

Ingrediënten:

  • 200 gram donkere chocolade
  • 150 gram zachte boter
  • 75 gram patisseriebloem
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren

Bereiding:

Onze Freixenet Elyssia Pinot Noir is zeer lekker in combinatie met rijke chocolade desserten. En bij chocolade denken wij al zeker aan een moelleux!

Verwarm de oven voor op 210°C

Smelt allereerst de pure chocolade met de boter au bain-marie. Voeg vervolgens de suiker toe en men het geheel goed. Klop daarna de eieren los en voeg ze toe aan het mengsel. Zeef de bloem erbij en meng tot een homogene massa.

Verdeel het beslag over 6 individuele bakvormpjes die je eerst instrijkt met boter. Laat alles 10 minuutjes bakken in de voorverwarmde oven en haal het er vervolgens uit om nog 10 minuten te laten rusten. Nu enkel nog een glaasje Freixenet Elyssia Pinot Noir en je kan heerlijk genieten!

https://freixenet.be/wp-content/uploads/2021/02/CHOCOLADE-MOELLEUX.png

Wholesalers

  • Carrefour Hyper (IN & OUT)
  • Carrefour Market (IN & OUT)
  • Prik & Tik
  • Fresh Spegelaere

Elyssia Pinot Noir - Proefkaart

Elyssia Pinot Noir - Recepten

Elyssia Pinot Noir - Cocktails

Elyssia Pinot Noir - Verkooppunten