Mia Moscato Pink

Zacht & Zoet

Wijnbereiding

De alcoholische gisting van het vers geperste most van de Moscatel druiven en een kleine toevoeging van Tempranillo rode wijn wordt langzaam in gang gezet in roestvrije stalen vaten aan gecontroleerde temperaturen, tot we 5 – 5,5% alcohol bereiken. De vaten worden vervolgens hermetisch afgesloten, waarna er een tweede, veel tragere gisting op gang wordt gebracht aan een lagere temperatuur. Dit wordt traditioneel de “prise de mousse” (het ontstaan van de belletjes) genoemd, waardoor er elegante bubbels in de wijn ontstaan. Wanneer het alcoholgehalte 7% bereikt, stoppen we de gisting door de temperatuur te verlagen tot -1 °C. De wijn wordt vervolgens gefilterd om eventueel achtergebleven gist te verwijderen. Daarna wordt hij overgebracht naar een afgesloten vat waarin de temperatuur onder controle gehouden wordt, en dan klaargemaakt voor het bottelen.

 

Blend

100% Moscatel druiven uit Spanje met een kleine toevoeging van Tempranillo.

 

Proefnotities

Mooie sprankelende wijn, met een bleke roze kleur en elegante aanhoudende bubbels.
Charmante neus, een mengeling van bloemen met rode en tropische snoepjes. Heerlijk aroma, helemaal in balans door een frisse natuurlijke zoetheid, rode bosvruchtenjam en een zachte afdronk.
Deze wijn is ideaal voor zowel formele als informele momenten, met zalm of garnalen carpaccio, salades met rode vruchten en vijgen, cup cakes, blauwe kaas of Aziatische gerechten.

 

Analyse

Alcohol: 7% vol
Totale zuurtegraad: 84 g/l

 

Awards

Vino y Mujer 2016 – zilver

Effervescents du Monde 2015 – zilver

The Champagne & Sparkling Wine World Championships 2015 – goud