Freixenet 0%

Alcoholvrije schuimwijn

Deze schuimwijn, gemaakt van gedealcoholiseerde wijn, werd op de markt gebracht na twee jaar van technische research en marktonderzoek, en uitgebreide productietesten en proefsessies om te komen tot het perfecte profiel voor een nieuw product op deze groeiende markt.

 

Blend

Moscatel

 

Dealcoholiseren

Dit product wordt onder de strengste voorwaarden in roestvrij stalen kuipen verwerkt met vacuümdistillatie bij zeer lage temperaturen zonder enig druk- of temperatuurverschil. Dat ontmantelingsproces minimaliseert de risico’s op vernietiging van de vitale aromatische bestanddelen en eigenschappen.

 

Analyse:

Alcohol per volume:< 0,4% vol.

Totale zuurtegraad (uitgedrukt in zwavelzuur): 3,2 g/l

Restsuiker: 54 g/l

 

Ingrediënten

Gedealcoholiseerde moscatel-wijn, verbeterde geconcentreerde druivenmost, kooldioxide, zwaveldioxide, sorbinezuur, dimethylcarbonaat (E-242), moscatel-aroma en -tannine.

 

Proefnotities

Lichtgeel, overvloedig en krachtig mousserend.

 

In de neus toetsen van bloemen, rijp wit fruit en tropische vruchten. De smaak is fruitig en verfrissend.

 

Volle smaak door de hoge kwaliteit van de basiswijn. Zuur en zoet zijn perfect in evenwicht, de bubbels zijn heerlijk fris in de mond.

 

Serveren

Goed gekoeld tussen 5 en 8 °C. Rechtop bewaren, beschermd tegen licht en trillingen bij een constante koele temperatuur. Ideaal als aperitief.