Proefkaart

Recepten

Cocktails

Verkooppunten

Carta Nevada Brut

Het maken van de basis wijn

De druivenvariëteiten die gebruikt worden om de basiswijn voor deze cava te maken zijn: Macabeo, Xarello en Parellada. De oogst begint eind augustus met de Macabeo en eindigt begin oktober met de Parellada. Het plukken gaat met de hand en de druiven worden in plastic dozen van 25 kg naar de wijnmakerij gebracht. De druiven worden pneumatisch geperst. Het sap moet daarna 24 uur rusten in statische decantatie, zodat het sediment wordt gescheiden. Na klaring gaat iedere soort naar aparte fermentatietanks.

De eerste fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 14 tot 16 °C. Daarna wordt de fermentatie gist toegevoegd, die exclusief uit onze eigen Freixenet- teelt wordt verkregen, en de eerste fermentatie begint. Deze fermentatie duurt tussen de 10 en 15 dagen, daarna wordt de wijn afgeheveld, geklaard en dit mengsel is klaar om gebotteld te worden. De tweede fermentatie vindt plaats in de fles zelf.

Blend

Mix gelijke delen Macabeo, Xarello en Parellada.

Proefnotities

Een klassieke cava samengesteld uit gelijke delen Macabeo, Xarello en Parellada, die zo eigen is aan de Penedes streek. Een helder gele kleur met een hint van goud. De middelgrote pareling vormt een mooie kroon. Fris en aangenaam voor de neus. Elegant bloemig met frisse appel en subtiele citrus noten.

Goed gestructureerd in de mond, verfrissend met een mooi uitgebalanceerde zuurtegraad en een zeer aangename bloemige afdronk. De doseringslikeur wordt vervaardigd uit dezelfde druivenmix en rijpt 12 maanden in eiken vaten.

Analyse

Alcohol: 11,50% vol.

Totale zuurgraad: 3,80 g/l

pH: 2,97

Dosering: Brut 9 g/l

Rijping

Tussen de 10 en 15 maanden.

Beschikbare formaten in cl

75

Download de infosheet
NUTELLA BONBONS Meer lezen

Ingrediënten:

  • 1 cup Nutella
  • cup gezouten boter (niet gekoeld)
  • 2 cups poedersuiker
  • 300 gram bitterzoete chocolade
  • Garnituur: zeezout

Bereiding:

Neem een staafmixer en blend de Nutella, de boter en het poedersuiker tot het een mooi geheel is. Maak met dit mengsel ongeveer 30 balletjes. Eens de balletjes gemaakt zijn, verwarm dan de chocolade en dip elk balletje in de gesmolten chocolade. Indien gewenst kan je afwerken met zeezout. Nu nog een glaasje Carta Nevada en je kan heerlijk genieten!

https://freixenet.be/wp-content/uploads/2021/02/NUTELLA-BONBONS-.png
GEGRATINEERDE OESTERS Meer lezen

Ingrediënten:

  • Boter
  • 1 el bloem
  • 25 dl melk
  • Mespuntje chilivlokken
  • 1 el fijngehakte, verse bieslook
  • oesters

Bereiding:

Smelt 20 gram boter in een pan en voeg er 1 el bloem aan toe. Blijf het mengsel roeren tot het borrelt en indikt. Voeg daarna geleidelijk aan melk toe (1.25dl) en blijf roeren tot het een mooi geheel wordt dat indikt. Haal de pan van het vuur en roer er een mespuntje gedroogde chilivlokken en 1 el fijngehakte verse bieslook onder. Neem dan de oesters, leg ze op een bakplaat en verdeel de saus erover. Zet de plaat onder de grill voor ongeveer 5 minuten tot je een mooi lichtbruin korstje krijgt. Serveer met een heerlijke glaasje Freixenet Carta Nevada en laat het smaken!

https://freixenet.be/wp-content/uploads/2021/02/GEGRATINEERDE-OESTERS-.png
CROQUE-MONSIEUR MET ZALM Meer lezen

Ingrediënten:

  • 5 eetlepels ongezouten boter
  • 1 eetlepel bloem
  • Een kopje volle melk
  • Grof zout en versgemalen peper
  • 8 sneetjes dungesneden sandwichbrood
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 5 gram gerookte zalm
  • kleine takjes dille
  • 2 kopjes geraspte Comte-kaas
  • 4 grote eieren

Bereiding:

  1. Maak de bechamelsaus: Smelt 1 eetlepel boter in een brede middelgrote pan op middelhoog vuur. Klop de bloem op, laat het koken, roer geleidelijk de melk erbij tot het mengsel ongeveer 2 minuten kookt en is ingedikt. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
  2. Smeer boter op 1 kant van elk stukje brood. Smeer mosterd op de ongeboterde kant van 4 sneden brood; voeg zalm, dille en de helft van de geraspte kaas toe als topping. Maak een sandwich met de andere 4 stukjes, geboterde kant boven.
  3. Verwarm de grill. Verhit een grote koekenpan op gematigd vuur. Leg de sandwiches in de pan; tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten per kant. Giet 2 eetlepels bechamel saus op elke sandwich; bestrooi met de resterende geraspte kaas. Braad tot de kaas bubbelt en goudbruin van kleur is.
  4. Verhit ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur. Giet eieren in de koekenpan. Dek af en laat op het vuur tot het eiwit is gestold, maar de dooiers nog zacht zijn. (ongeveer 2 minuten) Breng op smaak met zout en peper. Plaats 1 ei op elke sandwich en serveer.
https://freixenet.be/wp-content/uploads/2021/02/CROQUE-MONSIEUR-MET-ZALM.png
GRAPE Meer lezen

Ingrediënten:

  • 1/10 Brandy
  • 3/10 Druivensap
  • Ijs
  • Freixenet Carta Nevada

Bereiding:

Meng 1/10 Brandy met 3/10 druivensap in een blender met ijs. Giet het geheel vervolgens in een cava glas en vul aan met Freixenet Carta Nevada. Geniet er van!

https://freixenet.be/wp-content/uploads/2021/02/GRAPE.png

Carta Nevada Brut

  • Carrefour Hyper
  • Carrefour Market

 

Carta Nevada Brut - Proefkaart

Carta Nevada Brut - Recepten

Carta Nevada Brut - Cocktails

Carta Nevada Brut - Verkooppunten