Zalmcakejes

Zalmlcake

Ingrediënten:

Deze zalmcakejes zijn perfect te combineren met onze Freixenet Cordon Rosado en zijn vooral makkelijk te maken. Let’s start cooking!

Dip:

  • 1/2 kop Griekse Yoghurt
  • Tabasco (volgens smaak)
  • 1/2 theelepel zout

Cakejes:

  • Olijfolie
  • 2 blikjes zalm of verse gerookte zalm
  • 2 grote eieren, licht geklopt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel look
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 kop peterselie (fijn gesneden)
  • 1/2 kop amandelbloem

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C en leg op een grote bakplaat een bakpapier.

Meng vervolgens alle ingrediënten voor de dipsaus in een klein kommetje en zet dit aan de kant. Daarna kan je alle ingrediënten voor de cakejes mengen. Maak gebruik van een ijscreme-schep om 8 zalmcakejes te maken en leg deze op de bakplaat. Gebruik je handen of de achterkant van een lepel om deze bolletjes plat te maken. Sprenkel wat olijfolie over de cakejes en bak alles 10 minuten in de oven. Hierna haal je ze uit de oven, draait de cakejes om, besprenkelt opnieuw met olijfolie en ze kunnen terug 10 minuutjes in de oven tot ze goudbruin zien. En voilà, je bent klaar om ze te serveren met een fris glaasje Freixenet Cordon Rosado!

Facebooktwitterpinterest
''); ?>