Sushi met kip

 

Ingrediƫnten:

    • 125 gr sushirijst
    • 150 ml water
    • 1 el rijstazijn
    • 1 tl suiker
    • 1 mespunt zeezout
    • 2 norivellen
    • 1 el geroosterde sesamzaadjes
    • 1 tl wasabipasta
    • 1 bosuitje
    • 1 el gerookte kipfiletreepjes
    • 2 el sojasaus
    • bamboematje

 

Bereiding:

Begin met de rijst te spoelen in een zeef. Het water dat uit de zeef komt moet bijna helder zijn. Laat de rijst vervolgens 10 min. staan in een pan met een dikke bodem. Voeg het water toe en breng aan de kook. Plaats het deksel op de pan en kook ongeveer 2min. op hoog vuur, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur. Zet hierna het vuur af, neem het deksel van de pan en dek deze af met een schone handdoek. Leg het deksel boven op de handdoek en laat alles 15 min. rusten.

Verwarm daarna de rijstazijn samen met de suiker en het zout in een steelpan en roer het geheel tot alles is opgelost. Laat vervolgens afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal en besprenkel deze met de dressing die je net hebt gemaakt. Roer alles goed onder elkaar en koel af met een waaier of krant.

Nu gaan we aan de slag me de sushi te rollen. Leg een nori vel op het bamboematje. Bedek het met de helft van de rijst maar hou zeker bovenaan een strook vrij van 2cm. Strooi vervolgens de helft van de sesamzaadjes over de rijst en bestrijk het midden dan de rijst met een beetje wasabi. Verdeel de helft van de kipfiletreepjes over het midden van de rijst en leg de helft van de fijngesneden (in dunne reepjes) bosui erop. Rol het matje op en snij de sushi rol in 8 stukken.

Serveer met sojasaus en een glaasje Cordon Negro!

 

 

Facebooktwitterpinterest
''); ?>