Slaatje met rucola, asperges

Asperges

Ingrediƫnten:

2 personen:

  • 115 gram asperges (gekuist en in stukjes gesneden)
  • Zout
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 115 gram jonge rucola
  • 30 gram prosciutto, fijngesneden en in stukjes
  • 1/2 citroen
  • 1 theelepel olijfolie
  • Parmezaan

Bereiding:

Breng een grote kookpot met water en zout aan de kook. Voeg vervolgens de asperges toe en kook deze voor 90 seconden. Plaats de asperges daarna onmiddellijk in een ijsbad (=ijskoud water). Haal ze uit het water eens afgekoeld en laat ze uitlekken.

Rooster dan de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn (ongeveer 4 minuten).

Om je bord te schikken, gebruik je eerst de rucola op de borden en vervolgens leg je hierboven op elk bord de helft van de asperges, van de geroosterde pijnboompitten en van de prosciutto. Besprenkel het slaatje met wat olijfolie en citroensap voor de smaak. Werk als laatste af met schilfers Parmezaan. Heerlijk toch? Wij hebben ons flesje alvast koel gezet. #Freixenetvrijdag

Facebooktwitterpinterest
''); ?>