Rosca de Reyes

foodpairing_fb

Ingrediënten voor 1 portie
– 500 gram bloem
– 5 eieren
– 100 gram poedersuiker
– 250 gram boter
– 25 gram gist
– Een snufje zout
– ½ dl oranjebloesemwater
– De schil van een halve sinaasappel
– Suiker

Bereiding:

  1. Meng bloem met suiker en gist. Voeg nu 4 van de eieren één voor één, zout, citroen. en sinaasappelschillen, en oranjebloesemwater eraan toe. Bewerk het deeg tot een gladde massa zonder klonten ontstaat. Roer de zachte boter erin en kneed verder met de handen.
  2. Laat het mengsel 2-3 uur staan totdat het zodanig is gerezen dat het volume verdubbeld is. Breek het deeg met de handen en laat nog eens 20 minuten staan.
  3. Maak nu van het deeg een ring op een met boter ingevette bakplaat (of op bakpapier). Dek de ring met een schone doek gedurende 30 minuten af. Klop het overgebleven ei en bestrijk de ring- Bestrooi met suiker en versier naar wens.
  4. Verwarm de oven voor op 180ºC en bak deze gedurende ongeveer 35 minuten totdat het bruin is. Het resultaat kan nu zo gegeten worden. Maar nog lekkerder is om er een vulling aan te geven. Dat kan met o.a. slagroom, crème gesmolten chocolade of een mengsel van chocolade en room. Smakelijk!

Facebooktwitterpinterest
''); ?>