Pasta scampi

Pastaday

Ingrediƫnten:

  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • Olijfolie
  • 280 gram scampi, gepeld
  • 1 Ć  2 dl Freixenet Cordon Negro Brut
  • Lookpoeder
  • Zwarte peper en zout
  • Parmezaanse kaas
  • Peterselie, fijn gehakt
  • Ajuin, fijn gesneden
  • Tomaten, in blokjes gesneden.
  • 1 dl room
  • 450 gram spaghetti

Bereiding:

Drink alvast eerst een glaasje Freixenet cava.

Kruid de champignons met peper en zout en roerbak deze in de olijfolie. Verwijder ze vervolgens uit de pan.

Vul de pan opnieuw maar dan met de scampi, Cordon Negro Brut, lookpoeder, peper en zout. Kook de scampi tot de vloeistof begint te koken en zet de pan dan even van het vuur. Voeg de ajuin en de tomaten toe en zet alles op een zacht vuurtje tot de vloeistof gehalveerd is. (ongeveer 8-10 minuten)

Voeg vervolgens al roerend de room toe en laat het geheel koken voor ongeveer 2 minuten tot het een dikkere saus wordt.

Voeg als laatste de scampi en champignons bij elkaar en kruid met peper en zout. Ondertussen kan je ook al de pasta koken volgens de instructies op de verpakking. Laat de pasta zeker uitlekken en plaats deze vervolgens mee in de pan. Zet op een zacht vuurtje en roer langzaam zodat de pasta de saus goed opneemt.

Serveer met wat Parmezaanse kaas en geniet!

Facebooktwitterpinterest
''); ?>