Ovenschotel met aardappel en aubergine

foodpairing_fb

Ingrediënten voor 1 portie

  • 2 aubergines
  • 2 zoete aardappelen
  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml room
  • 100 gram geraspte kaas
  • 400 gram tomatenblokes (blik)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 200 ml witte wijn
  • ½ koffielepel kaneel
  • ½ koffielepel nootmuskaat
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aubergines in de lengte in plakken van ½ à 1 cm dik. Bak de aubergineplakken heel kort, langs beide kanten in wat olijfolie, tot ze wat soepeler worden. Snij de zoete aardappelen in heel fijne plakjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Bestrijk een rechthoekige ovenschaal met olijfolie. Vorm evenveel worstjes van het gehakt als er aubergineplakken zijn.
  1. Fruit de ui en knoflook in een pan. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Blus met de witte wijn. Kruid met oregano, kaneel, nootmuskaat,
  1. Rol de lamsworstjes in de aubergineplakjes. Bedek de bodem van de ovenschaal met de zoete aardappelplakjes. Kruid ze met peper en zout en schenk er de room en de tomatensaus over.
  1. Leg er de auberginerolletjes op. Bestrooi met de kaas en zet 30 à 35 minuten in de oven tot alles mooi gegratineerd is.

Facebooktwitterpinterest
''); ?>