Hartige krans met gehakt

foodpairing_fb

Ingrediƫnten voor 1 portie

– 2 blikken croissantdeeg
– 5 eetlepels pistachenootjes (ongezouten)
– 300 gr rundergehakt
– 1 eetlepel paneermeel
– 1 paprika (in kleine stukjes)
– Snuf komijn
– Snuf paprikapoeder
– Snuf peper en zout
– 1 teen knoflook (uitgeperst)
– 1 ei
– 50 gr feta kaas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Meng het gehakt met de stukjes paprika, teentje knoflook, snuf peper, zout, paprikapoeder, komijn, paneermeel en 3 eetlepels fijngehakte pistachenootjes.

  2. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en maak de driehoeken los. Zet een vrij groot glas in het midden van de bakplaat met bakpapier en leg daar de driehoeken croissantdeeg op, overlap ze iets.

  3. Verdeel het gehakt over het midden van de krans. Kruimel er wat feta over. Vouw de punten van het deeg over de vulling en druk iets onder de krans vast. Bestrijk de bovenzijde met het losgeklopte ei en bestrooi met de rest van de pistachenootjes.

  4. Bak de krans ca. 20 minuten in de oven. Smakelijk!

Facebooktwitterpinterest
''); ?>