Gegratineerde oesters

Oesters_v2

Ingrediƫnten:

  • boter
  • 1 el bloem
  • 25 dl melk
  • Mespuntje chilivlokken
  • 1 el fijngehakte, verse bieslook
  • oesters

Bereiding:

Smelt 20 gram boter in een pan en voeg er 1 el bloem aan toe. Blijf het mengsel roeren tot het borrelt en indikt. Voeg daarna geleidelijk aan melk toe (1.25dl) en blijf roeren tot het een mooi geheel wordt dat indikt. Haal de pan van het vuur en roer er een mespuntje gedroogde chilivlokken en 1 el fijngehakte verse bieslook onder. Neem dan de oesters, leg ze op een bakplaat en verdeel de saus erover. Zet de plaat onder de grill voor ongeveer 5 minuten tot je een mooi lichtbruin korstje krijgt. Serveer met een heerlijke glaasje Freixenet Carta Nevada en laat het smaken!

 

Facebooktwitterpinterest
''); ?>