Gefrituurde inktvis met dipsaus

inktvis met dipsaus

Ingrediënten:

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 3 teentjes look, fijn gesneden
    • 1,5 eetlepel rode peper vlokken
    • 15 gepelde tomaten
    • ¼ cup rijstbloem
    • 1 koffielepel zout
    • 3 eetlepels maizena
    • Olie om de inktvis te frituren
    • ¾ cup bier
    • 750 gram inktvis
    • Citroenschijfjes

Bereiding:

Voor de dipsaus: doe de fijn gesneden look, olijfolie en rode peper vlokken samen in een kookpot en zet op een laag vuurtje. Voeg na 2 à 3 minuten de gepelde tomaten toe en laat het geheel gedurende 5 minuten doorkoken. Doe dan alles in een blender totdat het een puree wordt en laat de dipsaus afkoelen.

Voor de inktvis: meng de rijstbloem, het bier en zout in een middelgrote kom en dip hier de stukjes inktvis in. Laat het geheel even rusten en warm in tussentijd de olie op tot een temperatuur van 180-190 graden. Meng als laatste de stukjes inkvis met de maizena en doe deze dan per acht in de olie. Zorg er met een lepel voor dat ze niet aan elkaar blijven kleven. Als ze na enkele minuten een goudbruin kleurtje hebben dan mag je ze uit het vet halen.

Serveer de gefrituurde inktvis samen met de dipsaus en enkele schijfjes citroen! Smakelijk

 

Facebooktwitterpinterest
''); ?>