Garnalen in pancetta

Tapas

Ingrediënten:

  • 24 medium of grote, rauwe garnalen (niet voorgekookt)
  • 24 sneetjes fijn gesneden pancetta of spekVoor de saus:
  • 1/2 ajuin (fijn gesneden)
  • 1 theelepel look (fijn gesneden)
  • 2 theelepels olijfolie
  • 3/4 zongedroogde tomaten
  • 1/4 theelepel Tabasco (meer als je het pikanter wil of minder indien je het zachter wil van smaak)
  • 2 theelepels azijn
  • 1 theelepel verse basilicum (of peterselie)
  • Zout

Bereiding:

Pel de garnalen, maar laat de staart zeker zitten. Hou de garnalen even gekoeld en snij ondertussen de pancetta of spek in aparte reepjes. Wikkel de pancetta rond de garnaal en hou alles ook goed gekoeld wanneer je aan de saus begint.

Bereid de saus ingrediënten voor door de ajuin & look fijn te snijden. Vervolgens kan je de zongedroogde tomaten in stukjes snijden en de basilicum van zijn stengel halen. Start met de saus door de look en ajuin te sauteren in olijfolie tot ze doorzichtig worden. Daarna kan je de tomaten, tabasco en azijn toevoegen. Kook alles gedurende een minuut, voeg de basilicum blaadjes toe en haal de pan van het vuur. Laat het geheel zachtjes afkoelen.

Eens het afgekoeld is, kan je alles in de blender of keukenrobot doen. Voeg juist nog wat extra zout toe voor meer smaak.

Grill als laatste de garnalen met pancetta en serveer ze met de saus er op of apart en sprankelende Freixenet Elyssia Gran Cuvée. Smakelijk!

Facebooktwitterpinterest
''); ?>