Croque-monsieur met zalm

CroqueZalm

Ingrediƫnten:

  • 5 eetlepels ongezouten boter
  • 1 eetlepel bloem
  • Een kopje volle melk
  • Grof zout en versgemalen peper
  • 8 sneetjes dungesneden sandwichbrood
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 5 gram gerookte zalm
  • kleine takjes dille
  • 2 kopjes geraspte Comte-kaas
  • 4 grote eieren

Bereiding:

  1. Maak de bechamelsaus: Smelt 1 eetlepel boter in een brede middelgrote pan op middelhoog vuur. Klop de bloem op, laat het koken, roer geleidelijk de melk erbij tot het mengsel ongeveer 2 minuten kookt en is ingedikt. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
  2. Smeer boter op 1 kant van elk stukje brood. Smeer mosterd op de ongeboterde kant van 4 sneden brood; voeg zalm, dille en de helft van de geraspte kaas toe als topping. Maak een sandwich met de andere 4 stukjes, geboterde kant boven.
  3. Verwarm de grill. Verhit een grote koekenpan op gematigd vuur. Leg de sandwiches in de pan; tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten per kant. Giet 2 eetlepels bechamel saus op elke sandwich; bestrooi met de resterende geraspte kaas. Braad tot de kaas bubbelt en goudbruin van kleur is.
  4. Verhit ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur. Giet eieren in de koekenpan. Dek af en laat op het vuur tot het eiwit is gestold, maar de dooiers nog zacht zijn. (ongeveer 2 minuten) Breng op smaak met zout en peper. Plaats 1 ei op elke sandwich en serveer.

Facebooktwitterpinterest
''); ?>