Coquilles in een cavasaus

Coquilles

Ingrediƫnten:

Geen idee wat te koken vanavond? Wat dacht je van coquilles in een cava saus? Een perfecte combinatie met onze Freixenet Cordon Negro, dus laat jouw avond sprankelen!

  • 20 coquilles
  • 60 gram boter
  • 2 eetlepels fijngesneden sjalotjes
  • 375ml Freixenet Cordon Negro
  • 250 ml slagroom
  • 1 tot 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • Peper en zout

Bereiding:

Spoel de coquilles af onder stromend koud water en dep ze droog met keukenpapier. Snij ze vervolgens doormidden. Smelt de boter in een pan en bak, zodra de boter begint te bruinen, de coquilles 1 Ć  2 minuten aan beide kanten bruin. Haal de coquilles uit de pan en leg ze opzij. Voeg aan de overgebleven boter in de pan, de fijngesneden sjalotjes toe en bak zacht op een middelmatig vuur voor ongeveer 3 minuten. Giet daarna de Freixenet Cordon Negro erbij en laat op een zacht vuur tot de helft inkoken. Dan kan de slagroom erbij en kan alles nog ongeveer 10 minuten zacht koken. Werk af met citroensap (naar eigen smaak) en peper en zout. Als laatste leg je de coquilles terug in de pan bij de saus zodat ze nog zachtjes kunnen doorwarmen. Smakelijk!

Facebooktwitterpinterest
''); ?>