Chocolade cupcake

 

Een heerlijk receptje voor de zoetebekjes onder jullie! Perfect te combineren met een glaasje Freixenet Malvasia.

Ingredi├źnten:

  • 50 g pure chocolade
  • 125 g zachte boter
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 300 g bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 tl cacaopoeder
  • 275 g zure room
  • 125 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 100 g mascarpone
  • 100 ml room
  • 1 el suiker
  • 1 el cacaopoeder

Bereiding:

Meng de bloem, cacaopoeder en het bakpoeder. Voeg het ei en eigeel, de suiker, vanillesuiker, boter en zure room toe. Smelt de chocolade en roer door het deeg.

Zet papieren bakvormpjes in de muffinbakblik. Verdeel het deeg erover en bak ca. 25-30 min in de oven op 180┬░C.

Roer de suiker en de mascarpone tot een glad mengsel, roer hieronder de opgeklopte room. Vul een spuitzak met het mengsel. Werk de cupcakes af met het mascarponemengsel en bestrooi met cacaopoeder.

 

 

Facebooktwitterpinterest
''); ?>