Gevulde puntpaprika’s

 

Ingrediënten:

  • 2 puntpaprika’s/pepers(gehalveerd)
  • 2 tomaten
  • 4 lente-uitjes
  • 1/2 doosje zongedroogde tomaatjes
  • 4 sneetjes ham
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • verse groene kruiden: bieslook, peterselie, basilicum en peper
  • zeezout
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de paprika’s, halveer ze en haal de zaadjes en de zaadlijsten eruit. Leg de paprika’s daarna in een ovenschotel. Druppel er wat olijfolie over en kruid bij met peper en zout. Zet de ovenschotel met de paprika’s in de oven gedurende 15 minuten.

Maak ondertussen de vulling voor de paprika’s. Begin met de tomaten in kleine stukjes te snijden en doe de stukjes tomaat vervolgens in een mengschaaltje. Hak de zongedroogde tomaatjes en doe ze bij de verse tomaten. Snipper de lente-ui en voeg bij de tomaten. Snij de sneetjes ham in kleine stukjes en voeg ze in de mengschaal. Doe de mozzarella in kleine stukjes en voeg bij het tomatenmengsel. Kruid bij met peper en zout. Voeg vervolgens de gesnipperde verse kruiden toe. Doe er eventueel nog een scheutje olijfolie bij als de vulling nog een beetje te droog is.

Haal de paprika’s uit de oven en vul ze met het tomatenmengsel. Zet nog 10 à 15 minuten in de oven tot alles goed warm is.

En niet te vergeten, combineer met een verfrissend glaasje Cordon Rosado!

 

 

Facebooktwitterpinterest
''); ?>