Bruscetta

Food

Ingrediënten:

  • 3 tot 4 rijpe grote tomaten op kamertemperatuur (of 225g)
  • Zout en zwarte peper om te kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 blaadjes verse basilicum, fijn gehakt
  • 6 stukjes stokbrood dik gesneden
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding:

Heerlijk eten, goede vrienden en een glaasje Freixenet Cordon Negro! De ideale manier om het weekend in te zetten.

  • Halveer de tomaten en verwijder alle zaadjes. Snijd de tomaten vervolgens in kleine stukjes en voeg ze in een middelgrote kom.
  • Voeg een snuifje zout en zwarte peper toe, 1 eetlepel olijfolie en de basilicum. Roer alles goed door elkaar en laat het 10 minuten rusten. (je kan ook hier 1 teentje fijngehakte look bijvoegen)
  • Zet een grillpan op een zacht vuur en gril de sneetjes brood met de rest van de olijfolie in de pan. (Ongeveer 2-3 minuten aan elke kant tot ze warm genoeg zijn en de grill ‘streepjes’ zichtbaar worden.)
  • Haal de sneden uit de pan en wrijf ze in met het teentje look. (2 √†¬†3 keer over gaan per sneetje zou voldoende moeten zijn)
  • Roer het mengsel van tomaten en kruiden nogmaals en kruid bij indien nodig. Schep een mooie hoeveelheid op elk sneetje en serveer met een glaasje Freixenet Cordon Negro.

Het perfecte aperitiefhapje!

Facebooktwitterpinterest
''); ?>