Bosbestaartjes met mascarpone

 

bosbestaartjes

Ingrediƫnten:

  • 2 1/2 kopje gemberkoekjes
  • 1/2 kopje gesmolten boter
  • 2 kopjes gewassen bosbessen
  • 3/4 kopje mascarpone
  • 2 eetlepels sinaasappelschil
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1/4 kopje glazuur
  • glazuursuiker ter bestrooiing

Bereiding:

1. Verkruimel de gemberkoekjes in je keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en maak er een mengsel van. Haal het mengsel uit de machine.

2. Vet 6 taartpannetjes in. Verdeel de gemberkruimels in 6 delen. Druk de delen gelijkmatig tegen de bodem en zijkanten van de pannetjes aan. Zet de pannetjes 10-15 minuten in de koelkast.

3. Zet de oven op 275 graden voorverwarmen. Zet de taartjes op een bakplaat en bak 10 minuten tot ze er goudbruin uit zien. Laat ze vervolgens afkoelen.

4. Maak ondertussen de mascarponevulling. Mix de mascarpone, ahornsiroop, glazuur, sinaasappelsap- en schil in een middelgrote kom en mix ze tot een geheel. Voeg de vulling toe aan de afgekoelde taartjes. Top af met bosbessen en bestrooi met extra glazuur.

Facebooktwitterpinterest
''); ?>