Mia Moscato

MiaMoscato

Fruitig & Zoet

Wijnbereiding

De alcoholische gisting van het vers geperste most van de Moscatel druiven wordt langzaam in gang gezet in roestvrije stalen vaten aan gecontroleerde temperaturen, tot we 5 – 5,5% alcohol bereiken. De vaten worden vervolgens hermetisch afgesloten, waarna er een tweede, veel tragere gisting op gang wordt gebracht aan een lagere temperatuur. Dit wordt traditioneel de prise de mousse (het ontstaan van de belletjes) genoemd, waardoor er elegante bubbels in de wijn ontstaan. Wanneer het alcoholgehalte 7% bereikt, stoppen we de gisting door de temperatuur te verlagen tot -1 °C. De wijn wordt vervolgens gefilterd om eventueel achtergebleven gist te verwijderen. Daarna wordt hij overgebracht naar een afgesloten vat waarin de temperatuur onder controle gehouden wordt, en dan klaargemaakt voor het bottelen.

 

Blend

100% Moscatel druiven uit verschillende mediterrane gebieden in Spanje.

 

Analyse

Alcohol: 7 % vol
Totale zuurtegraad: 84 g/l

 

Proefnotities

Heldere en strogele kleur met elegante bubbels. Krachtig en intens aroma, voornamelijk witte bloemen, perzik en rijpe abrikoos. Mia Moscato biedt een verleidelijke zoetheid, extreem mooi in balans met het zure.

 

Perfecte combinatie van frisheid en volheid in de mond. Charmante sensatie in finale.

 

Awards

Vino y Mujer 2016 – zilver

Effervescents du Monde 2015 – zilver

The Champagne & Sparkling Wine World Championships 2015 – zilver

Sunset international Wine Competition 2015 – brons

Berliner Wein Trophy 2015 – goud