Bio

Bio

Het maken van de basiswijn

Deze verrukkelijke organische cava werd met alle zorg geproduceerd met eerbied voor het milieu, en volgens de ethische waarden van Freixenet. Dit is de eerste ecologische cava uit Valencia die volledig gemaakt wordt met organische druiven. Die worden geoogst begin september en eerst in de wijngaarden die op het zuiden gericht zijn. Op die manier wordt een heerlijke organische wijn gemaakt met verrukkelijke volle fruitige toetsen.

 

Blend

50% Macabeo, 50% Chardonnay

 

Proefnotities

Lichtgeel van kleur met lichte toetsen groen, krachtig mousserend, met in de neus een intens aroma van rijpe appelen en sappige peren, gecombineerd met een toets limoen en witte bloemen.

 

De smaak is bijzonder verfrissend met een uitstekend evenwicht van zuren en een lange elegante naar bloemen smakende afdronk.

 

Analyse:

Alcohol: 11,8 % vol.

Totale zuurtegraad: 5,60 g/l in wijnsteenzuur

pH: 3,20

Dosering: 8-9 g/l

 

Rijping:

12 maanden in de fles

 

Serveren:

Dit is een complexe cava die heerlijk smaakt bij alle soorten vis, schaaldieren en rijstgerechten. En waarom geen cava drinken bij een goed gemarineerde vleescarpaccio?

Gekoeld opdienen bij 6-7 °C.

Awards

Berliner Wein Trophy 2015 – goud