Bio Seco Rosé

bio-seco-rose-500x1078

Basiswijn
Deze Cava wordt gemaakt van oude, biologisch geteelde Grenache-druiven afkomstig uit de hoge bergen van Requena (Valencia). Deze soort werd vroeger rijkelijk geteeld in de provincie, maar de voorbije tien jaar werden er vooral Franse standaardsoorten geplant. Wij halen de Grenache-soort opnieuw boven in onze wijnkelder voor de productie van deze bruisende roséwijn.

 

Blend
100% Garnacha

 

Analyse
Alcohol: 12% vol.
Totale zuurgehalte: 6,2 g/l in wijnsteenzuur
pH: 3,10
Dosering: 26 g/l

 

Rijping
10 maanden

 

Proefnotitie
Lichtrode Cava met tonen van rode bessen, fijne belletjes en aanhoudende mousse. Sterk aroma van aardbeien met toetsen van yoghurt. Romige textuur met frisse, evenwichtige zuurtinten.
Deze Cava gaat uitzonderlijk goed bij zeevruchten en als aperitief. Hij is ook erg lekker bij rijst, pasta en fondue.

 

Aanbevelingen
Beste temperatuur tussen 4 – 5 °C